Brunhilde Tournicourt

foto van brunhildeBrunhilde Tournicourt is consultant bij True Colours. Als handelsingenieur heb ik mijn eerste ervaring in resultaats- en klantgericht projectwerk opgedaan in de Telecomsector.  Ik was verantwoordelijk voor de uitbouw van een Customer Services Project Managementteam dat ik voorbereid en begeleid heb naar het werken in een Cross-regional EMEA projectteam.

Een job dichter bij huis bracht mij bij Universitaire Ziekenhuizen Leuven waar ik op de financiële dienst een leidinggevende rol op mij nam. In die rol heb ik gezorgd voor een heel aantal procesoptimalisaties en reorganisatie van teamrollen -en functies om de toenemende werkdruk en complexiteit het hoofd te bieden. Een draagvlak voor deze verandering creëren bij zowel mijn eigen team als bij alle betrokken diensten werd een belangrijke prioriteit en leerschool. Mijn gedrevenheid om steeds te zoeken naar nieuwe manieren van samenwerken heeft mij doen groeien in mijn rol als leidinggevende en mij bewust gemaakt van het groot belang van enerzijds menselijke betrokkenheid, motivatie en teamwork, maar ook het belang van de organisatiecontext, cultuur- en structuur om veranderingen mogelijk te maken en te doen slagen.

Na 14 jaar heb ik een pauze ingelast in mijn loopbaan, een jaar verblijf in Zuid-Afrika heeft veel zuurstof en goesting gegeven om mijn jarenlange ervaring te delen met organisaties die voor belangrijke uitdagingen staan. Sinds kort ben ik actief bij True Colours die op een verrassende manier inzichten bundelen en als vriendelijke guerrillero’s op pad gaan met hun klanten. Heel wat lectuur en een zomercursus Solution Focused Coaching bij Ilfaro geven mij al een goede vertrekbasis. De opleiding CIGO (Consultancy in groepen en organisaties) in samenwerking met UHasselt en KU Leuven (start september 2017) nodigt mij uit mij verder te verdiepen in veranderingstrajecten, organisatieontwikkeling, groepsdynamieken en Appreciative Inquiry. 

1-3OGEN