Karin Verhaest

Karin Verhaest is consultant bij True Colours cvba en zelfstandig adviseur. Mijn drijfveer is een bijdrage te leveren tot de creatie van ‘great places to work’. Ik zie mijzelf als een katalysator die organisaties, teams en leiders helpt zich te verbinden met wat duurzaam en betekenisvol is. Mijn passies zijn het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het versterken van verbindingen tussen mensen.

Ik begon mijn professionele loopbaan in 1980 als IT-specialist in de IT wereld. Na een internationale loopbaan als projectleider voor het bouwen en introduceren van grote IT platformen voor bedrijven, ontwikkelde ik een fascinatie voor de organisatie als levend systeem, met “harde” elementen zoals structuur, strategie, processen, en “zachtere” aspecten zoals cultuur en leiderschap. Deze laatste thema’s verkende ik in diepte via 7 jaar actie-onderzoek, training en consultancy vanuit de Karel de Grote-Hogeschool. In 2010 startte ik een zelfstandige praktijk uit als coach, consultant en begeleider bij veranderingsprocessen. Ik ben graag een bruggenbouwer die vraagstukken benadert vanuit een systemische invalshoek, met constante zorg voor duurzame verankering. Mijn klanten zijn leidinggevenden van bedrijven, overheden en social profit organisaties. 

Naast True Colours werk ik tevens samen met Oxford Leadership (rond persoonlijk leiderschap, het creëren van performante teams, en integrale strategieontwikkeling) en Koning Boudewijn Stichting (project monitoring mbt het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap). 

1-3FAITH