Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

COVID-19: ontwikkel je antifragiliteit - Hoe True Colours je hierbij kan helpen ...

2020/04/28

We hebben niet stil gezeten en hebben oplossingen ontwikkeld om opleidingen, begeleidingen en coachings te kunnen organiseren zonder besmettingsgevaar voor onze klanten, onze gezinnen en onszelf. We hadden al heel wat ervaring in online coaching, online werkvergaderingen & workshops en flipped classroom modules. Dit hebben we nu omgezet in een nieuw ‘corona’ aanbod.

Terug
Wil je van deze periode gebruik maken om de volgende stappen met je team, je afdeling of je organisatie te verkennen? Dan zijn wij graag je gesprekspartner. Boek een online verkennend gesprek met een van ons op boekingsplatform of stuur een mailtje naar hello@truecolours.be. We zijn graag je luisterend oor en zoeken mee naar een oplossing en aanpak. Team- en organisatietrajecten kunnen worden opgestart via online kick-offs en verkennende gesprekken met de verschillende betrokkenen. Op die manier kunnen we, eens de social distancing maatregelen zijn afgenomen, onmiddellijk met (project)teams aan de slag.

Tanksessies


Nu ook veel medewerkers van thuis uit moeten werken, kan een tanksessie, een gerichte coaching, een nuttige afwisseling zijn. Er zijn immers minder collega’s in de buurt om een klankbord bij te zoeken. Ons aanbod aan tanksessies is hier speciaal op gericht: een individueel coachingmoment dat jij inplant. Jij beslist voor welke thema’s je een klankbord nodig hebt en hoe vaak je komt bijtanken. Geen probleem als er kinderen op de achtergrond zijn, we weten wat het is om papa of mama te zijn 😊.
Zin om bij te tanken? Boek je tanksessie op ons boekingsplatform.

We organiseren deze tanksessies ook op vraag van organisaties (zowel ter plaatse of online), zo organiseren we bv. maandelijks een dag van tanksessies voor proffen van het VIB en de UAntwerpen of 1 keer per kwartaal een ‘zitdag – tanksessies’ bij sommige van onze klanten. Wil je als organisatie dit aanbod uitwerken? Contacteer ons dan op hello@truecolours.be of boek een online verkennend gesprek met een van ons op ons boekingsplatform.

Interactieve online opleidingen en workshops


We hebben daarnaast ook interactieve online opleidingen ontwikkeld. Geen zelfstudiepakketten, maar sessies met een echte coach, begeleider of trainer. We hebben op dit moment live online modules voor:
  • Teams op afstand: nieuwe mindset, nieuw leiderschap, nieuwe samenwerking. Welke aanpakken en platformen kunnen je helpen om van remote werken een sterkte van je team te maken.
  • Leidinggeven op 'afstand': je stijl aanpassen aan wat de ander nodig heeft, mensen motiveren op basis van o.a. de zelfdeterminatietheorie, aanpakken van moeilijke situaties en conflicten, ...
  • Communicatie: oplossingsgericht samenwerken communiceren, constructief conflict, feedback geven, ...
  • Self management, nu relevanter dan ooit: hoe organiseer ik mijn werk en leven, hoe houd ik mijn energiepijl hoog, welke prioriteiten stel ik en hoe houd ik ze op de radar, …?
We organiseren zo’n sessie op maat voor jouw organisatie en gebruiken hiervoor een online platform waar we plenair uitleg kunnen geven of demo’s geven met de deelnemers, in kleine groepjes werken in break-out rooms a.h.v. werkdocumenten, individuele reflectie en verwerking.

Ook korte workshops voor jou en je collega’s zijn op deze manier mogelijk.

Boek een online verkennend gesprek met een van ons op boekingsplatform of stuur een mailtje naar hello@truecolours.be. We zijn graag je luisterend oor en zoeken mee naar een oplossing en aanpak.

Team-, afdelings- of organisatieprojecten

Wil je van deze periode gebruik maken om de volgende stappen met je team, je afdeling of je organisatie te verkennen? Dan zijn wij graag je gesprekspartner. Boek een online verkennend gesprek met een van ons op boekingsplatform of stuur een mailtje naar hello@truecolours.be. We zijn graag je luisterend oor en zoeken mee naar een oplossing en aanpak. Team- en organisatietrajecten kunnen worden opgestart via online kick-offs en verkennende gesprekken met de verschillende betrokkenen. Op die manier kunnen we, eens de social distancing maatregelen zijn afgenomen, onmiddellijk met (project)teams aan de slag.

Inspiratie uit de boeken

Antifragiel. Dingen die baat hebben bij wanorde. Nassim Nicholas Taleb, 2013.
uit de achterflap: 'In Antifragiel leert Taleb ons hoe we moeten handelen en leven in een chaotische wereld, hoe moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiel zijn is meer dan veerkrachtig of robuust zijn, of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, houdt van chaos en wordt er beter van [...]. Antifragiel is alles wat met de tijd verandert en overleeft: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, opkomende steden, recepten, geruchten, oproer, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort ...'

De meeste mensen deugen. Een nieuwe geschiedenis van de mens. Rutger Bregman, 2019.
uit de achterflap: 'De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?'

Alles is f*cked. Een boek over hoop. Mark Manson, 2019.
uit de achterflap: 'Alles is f*cked gaat over de eindeloze rampen in de wereld om ons heen. Manson kijkt naar onze relaties met geld, entertainment en internet; en hoe een teveel van iets goeds ons alleen maar miserabeler maakt. Op de typische Manson-manier, scherp en met humor, daagt hij ons uit om eerlijker tegen onszelf te zijn en verbinding te maken met de wereld op manieren die we zelf waarschijnlijk nog niet hadden bedacht.

Het hoeft niet zo hectisch te zijn op het werk. Fried, Jason & Hansson, David, 2019.
uit de achterflap: 'Voor veel mensen is een hectische baan heel normaal geworden. Door fysieke en virtuele afleidingen is je werkdag slechts een reeks vluchtige momenten geworden waarin je écht aan het werk kan zijn. Tel daar de onrealistische groeiverwachtingen bij op, en je hebt alle bouwstenen voor een verontrustende, hectische chaos en burn-outs. Meer uren werken is niet de oplossing. Als het constant hectisch is op je werk, is het tijd om daarmee te stoppen.'

It's The Manager. Gallup Finds that the Quality of Managers and Team Leaders is the Single Biggest Factor in Your Organization's Long-Term Success. Clifton, Jim & Harter, Jim, 2019
uit de achterflap: 'While the world's workplace has been going through historic change, the practice of management has been stuck in time for decades. The new workforce wants their work to have deep mission and purpose. They don't want old-style command-and-control bosses. They want coaches who inspire them, communicate with them and develop their strengths'.
De verwachtingen van de nieuwe workforce (Millenials en Generation Z) onderbouwd met heel wat data.
herwig zet mensen, teams en organisaties op weg naar een nieuwe balans met meer energie. De sleutel? Vernieuwende inzichten, hands-on tools en patroondoorbrekende experimenten. Op maat van bedrijven, overheid, social profit en van de academische en wetenschapssector.

Krijg meer artikels zoals dit

Elke maand een snuifje guerilla goodness in je mailbox? Schrijf je hiernaast in. Genoeg gelezen? Met één klik schrijf je je weer uit.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel LisaHerwig of Wendy op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.