Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

Team

Wat startte als de samenwerking tussen twee gelijkgestemde consultants, is nu een coöperatie van diverse specialisten. Mét een gezond snuifje guerilla goodness.

Hoe het allemaal begon

We schrijven 2001. Lisa en Herwig leren elkaar kennen als consultants. Na een management buy-out denken ze: ‘Wat zij doen, doen wij beter’. Zo gezegd, zo gedaan: ze gaan samenwerken onder de naam True Colours. De leergierigheid en experimenteerbereidheid van de academische en wetenschappelijke sector trekken hen aan, maar ze blijven ook actief voor bedrijven, overheid en social profit.
De reden? De waardevolle kruisbestuiving tussen die diverse sectoren. Al snel is er teveel werk voor twee en richten ze een coöperatie op. Het doel: co-ondernemerschap bevorderen en experimenteren met de ICA-principes. Intussen telt het True Colours-team diverse specialisten met een sterke True Colours-identiteit én een heldere eigen focus. Samen kunnen we meer!

Onze guerillero’s

Herwig Deconinck

Als pedagoog ging ik aan de slag bij een bank, om dan via de socio-culturele sector terecht te komen in de HR-wereld. In 2003 werd ik zelfstandig consultant en in 2006 richtte ik met Lisa True Colours op. Onze drijfveer? Mensen, teams en organisaties in beweging krijgen door dingen verrassend anders te doen en steeds weer te zoeken naar wat wél zou kunnen.

Uit tal van opleidingen, boeken, artikels en telkens nieuwe ervaringen haal ik de mosterd om voor elke klant een uniek antwoord te vinden. Ik begeleid veranderingsprocessen vanuit mijn ervaring in lean en procesoptimalisatie en mijn fascinatie voor IT. Daarnaast leid ik True Colours en begeleid ik nieuwe collega’s.
LinkedIn

Lisa Boelaert

Na een master Organisatiepsychologe startte ik bij Coopers & Lybrand als HR-professional. Enkele jaren later werd ik extern adviseur bij Bekaert Stanwick. De samenwerking tussen ingenieurs en menswerkers daar bracht me in de ban van change. Als jonge mama startte ik nadien bij KU Leuven in HR, het begin van mijn passie voor de academische wereld.

En toen was het tijd voor iets volledig nieuws: zelf ondernemen met True Colours, gesterkt door mijn ervaring, tal van opleidingen en talloze boeken. Leiderschapsprogramma’s, organisatie- en cultuurverandering, coaching, conflictbemiddeling enz. in diverse sectoren: nooit is dat ‘hetzelfde’. Ook leid ik True Colours en begeleid ik nieuwe collega’s.
LinkedIn

Wendy Van den Bulck

Als Germaniste zette ik mijn passie voor communicatie en menselijke relaties 14 jaar lang in als lerares Nederlands, Engels en Duits. In 2006 kreeg die passie een nieuwe vorm: na een opleiding startte ik met begeleiding via paarden, op basis van lichaamstaal. Dat bracht me de enorme meerwaarde bij van leren-in-actie: doen beklijft meer dan begrijpen! 

Oplossingsgericht werken werd – tal van opleidingen later – een tweede pijler en de rode draad in specialisaties als ervaringsleren, leiderschap en communicatie. Zo werkte ik een concept uit rond Ladingloze Communicatie, een oplossingsgerichte leiderschapstaal. Sinds 2018 ben ik partner binnen True Colours.
LinkedIn

Jochen Bessemans

Nadat ik afstudeerde als vertaler Engels-Italiaans en communicatiewetenschappen bijstudeerde, kwam ik terecht in de marketing van een internationale diamantfirma in Antwerpen. De jaren nadien specialiseerde ik me verder in strategische communicatie en public relations. Steeds prominenter kwam hierbij mijn drive naar voren om diepere verbinding te creëren tussen mensen en organisaties.

In 2014 sloeg ik vanuit die drive de weg in van het ondernemerschap en stond ik aan de wieg van een eigen consultancy, een tech start-up, een sociaal experiment rond carrièreaanpak, een community van HR Tech bedrijven en een organisatie rond persoonlijke ontwikkeling.

Via verschillende nationale en internationale opleidingen verdiepte ik me sindsdien in persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en groepsdynamica. Ik ben bijzonder geboeid door deze processen op het snijvlak van het persoonlijke en de pure business, daar waar vaak wrijving ontstaat, maar dat is net wat van steenkool een diamant maakt.
LinkedIn

Peter Schollaert

Na mijn studies industrieel ingenieur en bedrijfsmanagement, ben ik in 1994 gestart bij Siemens en werkte nadien voor Tyco Electronics en TE Connectivity. Ik oefende verschillende directiefuncties uit op nationaal, Europees en corporate niveau in aankoop, productie, ‘operational excellence’ en de laatste 5 jaar in HR (Learning & development/ team- en organisatieontwikkeling). Ik volgde een brede waaier aan opleidingen rond procesoptimalisatie (Six sigma/lean Black Belt),  strategie, visie/missie, arbeidsorganisatie (IAO), persoonlijke ontwikkeling (DISC, Coaching), strategie, teamontwikkeling (Lencione) en leiderschap die ik telkens in de praktijk kon omzetten.

Ik wil graag mijn ervaring inzetten voor organisaties die willen inzetten op mensgericht en duurzaam ondernemen waarbij economische, ecologische en sociale aspecten met elkaar in balans zijn. Mijn dada’s zijn gedrags- en cultuurverandertrajecten waarbij ik vooral inzet op  leiderschap-, team en organisatieontwikkeling.
LinkedIn

Zin om met ons aan de slag te gaan?

We brengen verandering bij jezelf, in je team en in je organisatie. Heb je vragen of wil je een vrijblijvend gesprek? Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel LisaHerwig of Wendy op.