Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

Voor je team

Uitdagingen in jullie samenwerking of die met anderen? Maak keuzes en afspraken en krijg een nieuw elan, hernieuwde goesting en tools waarmee jullie zelf verder kunnen.

Herkennen jullie dit?

Jullie staan voor een nieuwe start of doorstart met jullie team en willen dat meteen goed doen. Hoe beginnen jullie eraan?

Jullie willen een teambuilding die verder gaat dan ‘hossen in de bossen’. Als team herbronnen, de violen gelijkstemmen, heldere afspraken maken: daar mikken jullie op.
Jullie plannen een strategische oefening met het team. Waar staan jullie en willen jullie naartoe? Het doel: moedige keuzes (waar)maken.

Jullie willen jullie team trainen rond één of meer relevante samenwerkingsthema’s.
Jullie kampen met een conflict binnen jullie team of tussen teams en zoeken daar een gedragen oplossing voor.

Dit helpen we jullie bereiken

Na elke sessie hebben jullie nieuwe, moedige en nodige keuzes gemaakt over jullie uitdagingen. Jullie staan terug aan het stuur en gaan opnieuw vooruit.

Jullie ‘olifanten’ zijn gekend en besproken. Jullie hebben een nieuw elan en goesting om er terug samen tegenaan te gaan.

Jullie hebben de nodige teamafspraken gemaakt en experimenten vastgelegd. Iedereen kent zijn/haar verantwoordelijkheid en neemt die op.

Jullie krijgen concrete teamtools om wendbaar te functioneren, samen te werken, te communiceren, te beslissen, resultaten te visualiseren en op te volgen enz.

Jullie hebben een framework waarmee jullie kritisch blijven kijken naar jullie manier van werken en die blijven bijsturen. Jullie kunnen dus op eigen kracht verder.

Wat dit jullie oplevert?

Een merkbaar verschil in jullie dagelijkse realiteit
Geen lange ‘as-is’ analyses: we focussen op wat jullie wél willen en werken een topic per keer af. Na elke sessie maken we afspraken en plannen we experimenten. Jullie gaan aan de slag en koppelen terug.

Vernieuwende, uitdagende ideeën
Reken op een co-creatie van oplossingen die voor jullie werken. We bereiden het traject grondig samen voor en reiken een waaier van concrete mogelijkheden aan om nieuwe inzichten te triggeren.

Breng buiten binnen
Jullie willen je laten inspireren door hoe anderen het doen, om zo nieuwe inzichten en ervaringen te krijgen. Wij zijn van veel markten thuis en zetten ook vaak kennisuitwisseling op tussen klanten om buiten binnen te brengen.

Alles komt aan bod
Ook heikele, lastige punten. Wij zorgen voor carefrontation in een veilige context: we dagen jullie uit op een zorgende manier. Vernieuwende modellen en verrassende werkvormen brengen zaken naar boven en bevorderen dialoog.

Something magic
Verrassing, inspiratie, uitdaging, nieuwe formats, veel diepgang: jullie verwachten heel wat van een teamsessie. Wij ook. Voor ons is elke workshop uniek en een kans om relevante, vernieuwende werkvormen in te zetten. Scenario’s toetsen we af aan jullie voorkeuren en we bereiden alles grondig met jullie voor. Co-creatie dus!

De bonus? Tijdens én na het traject kunnen jullie bij ons terecht. ‘You can check out any time you like, but you can never leave…’ 

Hoe komen we samen tot resultaten?

Willen jullie strategische keuzes maken bij een (door)start? Als tijdelijk team – een consortium of projectteam, bijvoorbeeld – begeleiding krijgen bij de kick-off en opzet van project- en samenwerkingsstructuren en informatie-uitwisseling? Staan jullie voor een fusie of besparingsronde

Of willen jullie als bestaand team herbronnen, opnieuw kalibreren, teamkriebels (de stap voor wrijvingen) wegnemen? Of een goeddraaiend team naar een hoger niveau tillen?

Wat jullie interne of externe uitdaging ook is, in een teamworkshop gaan we ermee aan de slag. Dat kunnen meerdaagse sessies zijn of themaworkshops van ½ dag. Reken op zorgvuldig geselecteerde modellen en creatieve werkvormen die hun succes hebben bewezen.
Praten teamleden over elkaar in plaats van met elkaar? Worden zaken doodgezwegen of zit er een olifant in de kamer? Worden beslissingen uitgesteld? Zijn er open conflicten en raken jullie er zelf niet uit? Of ben je als leidinggevende zelf betrokken en zit objectief bemiddelen er dus niet meer in?

In conflictbemiddeling nemen we de rol van vertalers op. We vertalen jullie standpunten naar elkaar en helpen jullie zo om elkaar te begrijpen en terug on speaking terms te komen.
Willen jullie als team specifieke vaardigheden of skills aangereikt krijgen en die meteen vertalen naar jullie praktijk, naar een nieuwe manier van werken? Dan is een training jullie geknipte werkvorm.

Samen gaan we aan de slag rond de afgesproken thema’s, nemen we beslissingen en spreken we teampraktijken af. Wij inspireren jullie met relevante modellen en stimuleren jullie onderlinge uitwisseling.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel Lisa of Herwig op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.