Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

Tevreden klanten

Dit zeggen ze over ons

Geloof ons niet, geloof onze klanten : ) Dit is wat zij over ons en onze samenwerking vertellen. Disclaimer: hun enthousiasme kan aanstekelijk werken.

True Colours biedt een heel sterke vorm van procesbegeleiding, met veel empathie voor de specifieke context van de organisatie en een goed begrip van haar eigenheid. Ze bieden ze zowel een sterke inhoudelijke bijdrage & richting (vb inhoudelijke uitwerking van mogelijke reorganisatievoorstellen), als een op-maat procesbegeleiding vanuit een onafhankelijk perspectief. Ze garanderen, ook in complexe contexten met veel spelers, een goede afstemming met deze spelers. We zijn er dankzij True Colours onder andere in geslaagd om een snelle omslag te realiseren in een context waar opeenvolgende beleidsverantwoordelijken te lang teveel problemen hebben laten aanslepen. Hun grootste troeven hierbij zijn hun empathie, hun inhoudelijke kennis van organisatiekunde (zonder daarbij aan één organisatievisie vast te houden), hun proces-begeleidingsvaardigheden en hun ervaring met en kennis van de organisatie, door herhaalde opdrachten in de afgelopen 15 jaar.
Luc Sels, Rector, KU Leuven
Ik koos voor True Colours omdat ik jullie ken als tegendraads, rechtuit en vriendelijk. Mensen die tegen de schenen van het systeem durven schoppen om ons dan resoluut, betrokken en zorgzaam naar een beter evenwicht te helpen evolueren. Tijdens het traject stelden jullie de juiste vragen en kregen jullie zo snel inzicht in de spelregels en patronen. Jullie slagen erin om het groepsgebeuren zo te triggeren dat er echt gesproken wordt met ruimte voor inhoud én emotie. Het resultaat wordt nu – twee jaar later – pas echt gerealiseerd. Het circulair leiderschapsmodel leeft nog steeds en het team als basisprincipe krijgt stap voor stap vorm.
Luc Van Gorp, Voorzitter, Christelijke Mutualiteiten
VIB hecht veel belang aan een stimulerende werkomgeving waarbij effectief leiderschap, coaching, feedbackcultuur en individuele begeleiding van teamleiders een wezenlijk onderdeel zijn van onze realiteit. Al meer dan 10 jaar werken we daarvoor samen met True Colours. De redenen zijn legio: ze hanteren een no-nonsense stijl, staan met beide voeten op de grond, dringen door tot de kern van een probleem en geven waardevol advies. Ze hebben ervaring in het samenwerken met wetenschappers en ingenieurs en weten hen te overtuigen in een ‘moeilijk’ – want niet gestaafd door harde cijfers – traject. Iedereen die ze trainden of coachten, heeft grote waardering voor hen.
Marijke Lein, HR Director, VIB
True Colours was een belangrijke schakel in ons traject naar Human Centered productie, met focus op een heldere missie en leiderschapsprincipes en de kanteling van onze organisatie. Met strategische denkoefeningen, organisatieredesign, leiderschapsopleidingen en teamworkshops droegen zij er mee toe bij dat we vandaag een factory of the future zijn. Wat True Colours uniek maakt? De co-creatie bij elk traject, workshop of opleiding zodat die telkens past binnen ons DNA. De expertise die ze binnenbrengen is precies wat we nodig hebben, niet meer en niet minder. En hun no-nonsense, pragmatische aanpak wordt hier fel gesmaakt. Daarom werken we al 10 jaar samen
Peter Schollaert, Senior Advisor organizational development, TE Connectivity
True Colours kreeg onze mensen mee in een verhaal waarvan we als bestuur al overtuigd waren. Geen oplapwerk of windowdressing: hun pertinente, diepgaande vragen daagden iedereen uit om na te denken over de meerwaarde van het traject op korte en lange termijn. Fenomenaal hoe jullie op het einde van een brainstorm telkens de kern en gemeenschappelijke elementen weten te distilleren. Hoe jullie gedachten structureren zonder beslissingen inhoudelijk te beïnvloeden of te betuttelen. Jullie schakelen snel, staan met twee voeten op de grond en durven dromen én springen. Mensen die sceptisch staan tegenover coaching, nemen jullie toch mee op sleeptouw. En jullie lokken elke deelnemer subtiel uit zijn/haar comfortzone.
Piet Hoebeke, Decaan Faculteit GGW, Universiteit Gent
True Colours was de voorbije jaren nauw betrokken bij diverse verandertrajecten. Ook schakelden we hen in voor opleidingen, individuele coaching, intervisies enz. Hun expertise op vlak van inhoud en methodiek sprong daarbij telkens in het oog. Dankzij onze samenwerking groeiden we in ondernemerschap en werden we een sterke, toekomstgerichte organisatie met betrokken medewerkers. True Colours begrijpt onze uitdagingen en vertaalt deze telkens naar kwalitatief advies op onze maat. Ze houden ons een spiegel voor en dagen ons uit om onze grenzen te verleggen.
Ilse Schepens, Directeur, Puuur
Met Moving Forward hebben we onze organisatie beter afgestemd op de toekomst door gebruik te maken van ideeën die intern leven. True Colours speelde daarbij de rol van design managers en groepsbegeleiders. Ze vertrokken van onze ideeën, vulden die aan en versterkten ze. Hun ervaring met het hoger onderwijs en hun aandacht voor de participatie in de groep gaven daarbij de doorslag.
Marc Vandewalle, Algemeen Directeur, UCLL
Jullie hebben een breed aanbod voor organisatieverandering in de VUCA-wereld. Dankzij jullie persoonlijke coaching maakte ik enorme sprongen, zowel persoonlijk als in de aanpak van mijn teams & directie. In organisatieveranderingstrajecten brengen jullie ‘rondzwevende’ puzzelstukjes samen in een verbindend verhaal en een structuur waarin betrokkenheid centraal staat. Waarom we voor jullie kiezen? Jullie aandacht voor het persoonlijk engagement van elke medewerker. Jullie eigen kijk op wendbaar leiderschap. Jullie oplossingsgericht DNA dat jullie brengen in wat jullie vastpakken. En het feit dat jullie geen tafelspringers zijn, maar graag het podium geven aan de organisatie waarvoor jullie werken. Bijzonder krachtig!
Patricia Willems, Algemeen Directeur, Stad Tienen
We schakelden True Colours in voor een leiderschapsproject omwille van hun kennis van het hoger onderwijs. Door hun sterke begeleiding ontpopten ze zich tot de drijvende kracht achter het project. Wat ons trof in de samenwerking? Hun voortdurend afstemmen op onze noden, de continue bijsturing/verbetering en hun betrokkenheid bij het resultaat. Allerminst plug and play dus!
Catherine Laurijssen, Directeur HR, Karel de Grote Hogeschool
True Colours begeleidde een meerjarentraject voor onze ICOS-afdeling. De start? Een positieve spirit in de organisatie. Het sluitstuk? Een verandering van de organisatiestructuur. Tijdens dit traject toonden ze zich een team van ervaren organisatiedeskundigen. Ze bouwden elk ervaring op in diverse bedrijven en bundelen die nu met succes. True Colours werkt sterk op maat van de klant, met veel inlevingsvermogen. Ze luisteren bijzonder goed naar wensen en doelen en gevende aanpak vorm in een proces van intensief meedenken en overleggen. Concepten vertalen ze naar heel concrete objectieven en activiteiten.
Pieter Vandewalle, General Manager ICOS, KLA Tencor
Heb je iemand nodig om je eigen groeiproces te begeleiden en te vertalen naar een nieuwe structuur? Dan verwacht je dat die partner zoveel mogelijk rekening houdt met je eigen inzichten én voldoende weerwerk biedt zodat je zaken op een nieuwe manier gaat bekijken. Dat evenwicht waardeer ik enorm bij True Colours. We zitten nog volop in het proces, maar iedereen kijkt al positief en vol verwachting uit naar het eindresultaat. Alleen dat al is een belangrijke verwezenlijking.
Patrick Martens, Directeur, Centrum voor Kankeropsporing
Jullie leadership training was een echte eye opener: een brede inhoud, stevig onderbouwd en boeiend gegeven door gedreven mensen met ervaring. Ik pas wat ik leerde over oplossingsgericht werken en coaching skills nog bijna dagelijks toe bij medewerkers en ook meer en meer om grotere problemen aan te pakken. Jullie expertise in leiderschap in een academische setting bleek een enorme meerwaarde en jullie enthousiasme werkte besmettelijk!
Marie Laga, Head of Unit of HIV/AIDS Policy, Institute of Tropical Medicine
True Colours doet vooraf een grondige analyse van de vraag/behoefte. Tijdens trajecten vallen ze terug op degelijke methodes en theorieën die hen typeren. En in de terugkoppeling denken ze met de organisatie mee. Zo ontstaat een leerrijke dialoog over de opportuniteiten binnen die organisatie.
Karen Vandevelde, HR Manager, Universiteit Antwerpen

Spreken deze aanbevelingen jou aan?

We hadden jou gewaarschuwd : ) Zet de volgende stap en ontdek hoe je verandering brengt bij jezelf, in je team en in je organisatie. Tijd voor wat guerilla goodness! Vragen? Een vrijblijvend gesprek? Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel Lisa of Herwig.