Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

Twee groepen voor het eerst gelijktijdig de diepte in

2021/10/12

De Academic Leadership Journey is een leiderschapsprogramma voor professoren. Wie Level 1 heeft gevolgd kan nog een stap verder gaan in Level 2. In September 2021 liepen voor het eerst een Level 1 en een Level 2 op hetzelfde moment op dezelfde locatie.

Terug

“Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?”… Wat ons betreft moeten we om die vraag te beantwoorden niet ver teruggaan in de tijd. Van 14 tot 17 september organiseerden we voor het eerst gelijktijdig Level 1 en Level 2 van onze Academic Leadership Journey op een en dezelfde plek. De heerlijke locatie Open Huis in Staden – al jarenlang onze geprefereerde locatie voor dit programma – kleurde vier dagen lang helemaal True Colours: 13 deelnemers van Level 1 en 8 deelnemers van Level 2 dompelden zich elk onder in hun eigen Journey en wisselden daarnaast onderling ervaringen uit.

Onze Level 1 Journey focust op “I Leader” en “Me & my team”: zelfinzicht en handvaten om met verschillen om te gaan, het aanscherpen van communicatievaardigheden bij het opnemen van leiderschap, ook wat het voeren van moeilijke gesprekken betreft (respond instead of react), het herkennen en kunnen inzetten van verschillende leiderschapsstijlen, het belang van zelfmotivatie, de basisbouwstenen van effectief teamwerk en een vleugje guerilla leadership.

Onze Level 2 Journey focust op “My claim & strategic narrative” en “Me & my world”. We nodigen de deelnemers uit om een stap verder te zetten naar gedeeld leiderschap binnen de academische context. We werken rond het verschil dat deelnemers met hun groep willen maken en de strategische keuzes die daarrond nodig zijn. Hoe ze enerzijds hun team daarin meekrijgen, maar ook hoe ze samenwerkingen met andere partijen daartoe kunnen opzetten en zelfs aan “positieve politiek” kunnen doen. Centraal staat “take your claim” wat betreft het opnemen van leiderschap: deelnemers ontdekken welk verschil dit kan maken voor hen, voor hun groep, voor hun context.

Het was heerlijk om onze beide Journeys ten volle hun effect te zien hebben, elk apart, en ook samen. Een geslaagd experiment dat we in de toekomst hopen te herhalen!

Wil je zelf op Leadership Journey?

Wendy zet mensen, teams en organisaties op weg naar een nieuwe balans met meer energie. De sleutel? Vernieuwende inzichten, hands-on tools en patroondoorbrekende experimenten. Op maat van bedrijven, overheid, social profit en van de academische en wetenschapssector.

Krijg meer artikels zoals dit

Elke maand een snuifje guerilla goodness in je mailbox? Schrijf je hiernaast in. Genoeg gelezen? Met één klik schrijf je je weer uit.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel Herwig of Lisa op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.