True Colours breidt uit: we zoeken een trainer
Lees hier wat wij precies zoeken
2020/05/05

Ik zorg voor mij dus ook voor jou!

Een guerilla goodness corona exit-strategie.

2020/04/28

COVID-19: ontwikkel je antifragiliteit - Hoe True Colours je hierbij kan helpen ...

We hebben niet stil gezeten en hebben oplossingen ontwikkeld om opleidingen, begeleidingen en coachings te kunnen organiseren zonder besmettingsgevaar voor onze klanten, onze gezinnen en onszelf. We hadden al heel wat ervaring in online coaching, online werkvergaderingen & workshops en flipped classroom modules. Dit hebben we nu omgezet in een nieuw ‘corona’ aanbod.

2019/12/16

Van “management mumble jumble” naar “academic leadership”

Vorig jaar organiseerden we onze tiende “academic leadership journey” voor professoren in de BeNeLux. Je zou kunnen denken dat de tocht voor ons intussen gekend is en dat we steeds minder verrassingen tegenkomen onderweg. Maar niets is minder waar!

2019/12/15

Academic Leadership One Step Beyond

Na 10 succesvolle edities van onze eerste Academic Leadership Journey, zit ook onze 2e level erop. Een vervolg, one step beyond, verdiepender, breder en vooral een echte Journey van 4 dagen waarbij we samen op tocht gingen, met 13 professoren vanuit KULeuven, Universiteit Antwerpen, UGent, VUB, VIB en het LIH. Een tocht met basecamps langs je strategisch narratief brengen, stakeholder management, beslissingsprocessen faciliteren, een feedback cultuur installeren en je visibiliteit vergroten.

2019/12/14

De Lege Stoel

In onze tanksessies werken we vaak over persoonlijk leiderschap en hoe we ook onze interne dialoog hierop kunnen afstemmen.

2019/12/13

Irritant dus interessant

“Bedankt hé! Tot vóór deze telefoon vond ik alleen maar ambetant en irritant dat dit gebeurde! Jij noemt dat dan interessant en fascinerend… en dat helpt”. Dit is de slotzin van een telefoontje met een ontdane projectleider.

2019/12/12

Spanningen in het team als hefboom voor veiligheid en vertrouwen

Ken je dat fenomeen? Iedereen in het team weet dat er onderlinge spanningen zijn, maar er wordt niet over gepraat. Vaak omdat mensen willen vermijden dat de spanningen nog zouden toenemen of er een ernstig conflict ontstaat binnen het team. Wat er dan vaak ontstaat is een schijnharmonie: terwijl er op vergaderingen of officiële momenten niet over de spanningen gepraat wordt, is dat vaak wel het geval in de wandelgangen of aan de koffiemachine, in kleine groepjes.

2019/12/11

Hoe korter het touw, hoe lager het vertrouwen...

We hebben er binnen True Colours een krachtige ervaringsgerichte methodiek bij: het werken met paarden in (individuele en team-) coachings. Paarden reageren op subtiele nuances in (non-verbale) communicatie en maken mensen bewust van het belang van duidelijkheid, authenticiteit en congruent zijn.

2019/12/10

Vertrouwen in de praktijk, ook als het moeilijk loopt

Regelmatig werken we met “teams in trouble”. Door tal van redenen zijn conflicten ontstaan, soms geëscaleerd, mensen nemen harde posities in, er zijn winnaars en verliezers (en die wisselen nogal eens) en dat sleept meestal al een tijdje aan alvorens een externe begeleider wordt ingeschakeld. Vaak ontmoeten we dan in eerste instantie een “moedeloos team”, het geloof en vertrouwen dat “het nog goed komt” is heel laag.

2019/12/09

BOEK: Jouw jaar vol aandacht

Word ondernemer van je eigen leven. Dat is de missie van Mien Gheysens. Ze wil hierrond mensen inspireren, aanmoedigen en ondersteunen. Daarvoor schreef ze het boek Jouw jaar vol aandacht.

2019/12/08

BOEK: Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap

Met “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (ook beschikbaar in het Engels) schreef Wendy Van den Bulck een bijzonder en praktisch boek voor leiders die ervoor kiezen om voortdurend geleid te worden door de vraag: “Hoe word ik als leider van betekenis?”. Het soort leiderschap dat hieruit voortvloeit, gaat over hoe je anderen kan uitnodigen (in plaats van overtuigen) om “ja” te zeggen tegen jouw initiatief, tegen jouw vraag, tegen jouw kwaliteiten als leider.

Krijg meer artikels zoals dit

Elke maand een snuifje guerilla goodness in je mailbox? Schrijf je hiernaast in. Genoeg gelezen? Met één klik schrijf je je weer uit.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel LisaHerwig of Wendy op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.