Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen

BOEK: Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap

2019/12/08

Met “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (ook beschikbaar in het Engels) schreef Wendy Van den Bulck een bijzonder en praktisch boek voor leiders die ervoor kiezen om voortdurend geleid te worden door de vraag: “Hoe word ik als leider van betekenis?”. Het soort leiderschap dat hieruit voortvloeit, gaat over hoe je anderen kan uitnodigen (in plaats van overtuigen) om “ja” te zeggen tegen jouw initiatief, tegen jouw vraag, tegen jouw kwaliteiten als leider.

Terug

De fundamenten van dit boek zijn natuurlijk paardengedrag en het oplossingsgerichte gedachtengoed. Dat laatste werd als succesvolle aanpak geïnitieerd door grondleggers Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, als levenswijze is het oplossingsgerichte altijd al alomtegenwoordig geweest in de natuur.

Natuurlijk paardengedrag is de belangrijkste pijler van dit originele boek rond leiderschap. In een kudde paarden functioneert elk individu autonoom binnen de dynamiek van de kudde. Elk individu heeft een aandeel in het zorgen voor veiligheid en zo ontstaat een vorm van gedeeld leiderschap. Leiderschap is eerder situationeel: verschillende individuen nemen leiderschap op, afhankelijk van de specifieke context.

Dit boek moedigt leidinggevenden en hun team aan om zich de kwaliteiten van een “kudde” eigen te maken: duidelijkheid, verbinding en directe – ladingloze - communicatie. Dit leidt tot sterkere connecties en betere resultaten in minder tijd en met minder moeite doordat iedereen de verantwoordelijkheid neemt om heldere boodschappen te geven en te krijgen.

Te verkrijgen (als paperback en als e-book) via Amazon, via www.verbindende-duidelijkheid.org of via een mailtje naar wendy@truecolours.be.


Deel dit op

Wendy zet mensen, teams en organisaties op weg naar een nieuwe balans met meer energie. De sleutel? Vernieuwende inzichten, hands-on tools en patroondoorbrekende experimenten. Op maat van bedrijven, overheid, social profit en van de academische en wetenschapssector.

Krijg meer artikels zoals dit

Elke maand een snuifje guerilla goodness in je mailbox? Schrijf je hiernaast in. Genoeg gelezen? Met één klik schrijf je je weer uit.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel Herwig of Lisa op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.