Gezocht: Trainers die deelnemers kleur helpen bekennen
2023/03/28

is je Raad van Bestuur een High Performance Board?

CEO Peter Bossaert van de Belgische voetbalbond (KBVB).werd ontslagen na een vertrouwensbreuk met de voorzitter Paul Van den Bulck. En dit is maar 1 voorbeeld van hoe het tussen een Raad van Bestuur en een CEO of het Management Comité van een organisatie fout kan lopen. Of hoe verschillen in visie op autonomie, controle, betrokkenheid bij de organisatie en de daaruit voortvloeiende definitie van rollen, verantwoording, afstemming, betrokkenheid bij de organisatie, rapportering … kan leiden tot conflicten en verlies van energie in interne conflicten.

2021/10/18

True Colours naar de VS

Op vraag van de Universiteit van Washington organiseren we voor het eerst de Academic Leadership Journey in de Verenigde Staten.

2021/10/14

Trainers en begeleiders gezocht!

Durf jij proffen (en andere acadamici) slimmer maken? Word dan trainer/ begeleider voor True Colours.

2021/10/12

Twee groepen voor het eerst gelijktijdig de diepte in

De Academic Leadership Journey is een leiderschapsprogramma voor professoren. Wie Level 1 heeft gevolgd kan nog een stap verder gaan in Level 2. In September 2021 liepen voor het eerst een Level 1 en een Level 2 op hetzelfde moment op dezelfde locatie.

2021/06/17

Weer naar kantoor: hoe pak je de uitdagingen bij het leiden van een hybride werkend team aan?

De terugkeer naar fysieke aanwezigheid op kantoor is aangebroken. Dit stelt leidinggevenden voor verschillende uitdagingen. We geven je tips hoe je hiermee om kan gaan.

2021/03/22

Doet Corona je steeds verder verbleken of beken je kleur?

Een jaar. Zo lang reeds leven we in een wereld die op heel wat vlakken gedicteerd wordt door Corona. Het is interessant te zien hoe divers we omgaan met zo’n externe factor. Wat als deze druk vermindert – wat vermoedelijk na de zomer het geval zal zijn? Back to business as usual? Vergeet het!

2021/03/05

Never waste a good crisis: corona-moe?

als we nu eens zelf de verantwoordelijkheid zouden opnemen?

2020/05/05

Ik zorg voor mij dus ook voor jou!

Een guerilla goodness corona exit-strategie.

2020/04/28

COVID-19: ontwikkel je antifragiliteit - Hoe True Colours je hierbij kan helpen ...

We hebben niet stil gezeten en hebben oplossingen ontwikkeld om opleidingen, begeleidingen en coachings te kunnen organiseren zonder besmettingsgevaar voor onze klanten, onze gezinnen en onszelf. We hadden al heel wat ervaring in online coaching, online werkvergaderingen & workshops en flipped classroom modules. Dit hebben we nu omgezet in een nieuw ‘corona’ aanbod.

2019/12/16

Van “management mumble jumble” naar “academic leadership”

Vorig jaar organiseerden we onze tiende “academic leadership journey” voor professoren in de BeNeLux. Je zou kunnen denken dat de tocht voor ons intussen gekend is en dat we steeds minder verrassingen tegenkomen onderweg. Maar niets is minder waar!

2019/12/15

Academic Leadership One Step Beyond

Na 10 succesvolle edities van onze eerste Academic Leadership Journey, zit ook onze 2e level erop. Een vervolg, one step beyond, verdiepender, breder en vooral een echte Journey van 4 dagen waarbij we samen op tocht gingen, met 13 professoren vanuit KULeuven, Universiteit Antwerpen, UGent, VUB, VIB en het LIH. Een tocht met basecamps langs je strategisch narratief brengen, stakeholder management, beslissingsprocessen faciliteren, een feedback cultuur installeren en je visibiliteit vergroten.

2019/12/14

De Lege Stoel

In onze tanksessies werken we vaak over persoonlijk leiderschap en hoe we ook onze interne dialoog hierop kunnen afstemmen.

2019/12/13

Irritant dus interessant

“Bedankt hé! Tot vóór deze telefoon vond ik alleen maar ambetant en irritant dat dit gebeurde! Jij noemt dat dan interessant en fascinerend… en dat helpt”. Dit is de slotzin van een telefoontje met een ontdane projectleider.

2019/12/12

Spanningen in het team als hefboom voor veiligheid en vertrouwen

Ken je dat fenomeen? Iedereen in het team weet dat er onderlinge spanningen zijn, maar er wordt niet over gepraat. Vaak omdat mensen willen vermijden dat de spanningen nog zouden toenemen of er een ernstig conflict ontstaat binnen het team. Wat er dan vaak ontstaat is een schijnharmonie: terwijl er op vergaderingen of officiële momenten niet over de spanningen gepraat wordt, is dat vaak wel het geval in de wandelgangen of aan de koffiemachine, in kleine groepjes.

2019/12/10

Vertrouwen in de praktijk, ook als het moeilijk loopt

Regelmatig werken we met “teams in trouble”. Door tal van redenen zijn conflicten ontstaan, soms geëscaleerd, mensen nemen harde posities in, er zijn winnaars en verliezers (en die wisselen nogal eens) en dat sleept meestal al een tijdje aan alvorens een externe begeleider wordt ingeschakeld. Vaak ontmoeten we dan in eerste instantie een “moedeloos team”, het geloof en vertrouwen dat “het nog goed komt” is heel laag.

Krijg meer artikels zoals dit

Elke maand een snuifje guerilla goodness in je mailbox? Schrijf je hiernaast in. Genoeg gelezen? Met één klik schrijf je je weer uit.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek?

Stuur een mailtje (hello@truecolours.be) of bel Herwig of Lisa op. We luisteren naar jouw verhaal en denken met jou mee.